В очакване на UDB 4

7:49 0 Comments


Остава по-малко от една седмица до вече наложилото се като доста успешно ъндърграунд денс събитие – UDB. Помня първия път, когато се озовах на брейк и ню стайл битките, организирани от  Monstribe – истинска касапница, много заряд, много добри танцьори, супер силно място (храмът на Monstribe „Хаджата”), музика, която те кара да избухнеш и не на последно място супер яки хора събрани под един покрив. Е, този път мястото и каузата са различни, но хората са същите и се очертава първият ъндърграунд ивент за годината да е взривяващ. Поради тази причина, реших да пиша на Rikk от Monstribe и да го поразпитам малко повече за историята и благородното начинание на UDB. Ето какво ми разказа той:

Кога започна всичко? Как ви хрумна да направите състезание?


Идеята да направим състезание ми беше дошла още през лятото на 2009г. Тогава с няколко от членовете на Monstribe започнахме подготовка за много амбициозен проект,който предлагахме на най-големите спонсори в страната. От всички тях получихме позитивни отзиви и даже желание за участие, но, за съжаление, това беше най-тежката година от световната финансова криза и реализирането на такова събитие беше непосилно за нас самите.
















От къде дойде идеята за името Underground Dance Battle?


Точно поради тази причина реших, че след като не може да се направи голямо комерсиално състезание е време да се върнем към малките ъндърграунд събития. И така, един ден си вървях по оживената търговска част на столичния булевард „Витоша”, когато случайно срещнах Бойко Джелебов – един от първите бибои, с които съм тренирал в началото на развитието ми като танцьор. С него проведохме кратък, но много перспективен разговор. Оказа се, че той е собственик на два спортни магазина (Urban Style и Sport Factor) и, че много иска да направи брейкденс състезание. Аз пък от своя страна имах готова идея за такова събитие. Общо взето не ни трябваше много време да се разберем взаимно.
След няколко месеца се събрах с част от членовете на Monstribe (Спа, Суши и Калин Митев) и докато пиехме кафе решихме, че е време да направим underground jam, който да е ориентиран предимно към танцьори. От там дойде и името – Underground Dance Battle. 


Monstribe са break crew. Защо решихте да включите освен bboy battles и new style battles?

Включихме ню стайл батъли, защото са част от хип хоп културата. Смятаме, че в България има много добри танцьори и е редно да им се дава все по-голям шанс за изява и обмяна на опит. Това е по-нов стил следователно и танцьорите, които го практикуват са по-млади, затова ние ги подкрепяме и ги стимулираме да се развиват.


А замисляли ли сте се да включите и all styles battles?


На този етап не мисля, че има нужда. По скоро бихме искали да увеличим броя на участниците, като вдигаме наградния фонд. Също така и да вдигнем броя на участниците в крютата. Примерно 2-ма срещу 2-ма ню стайл батъли и 3-ма срещу 3-ма брейк батъли.

Как подбирате хората, които да съдийстват?

Подбираме ги много внимателно. Спа винаги прави проучване за всеки един и винаги избира хора с опит и добро реноме като съдии. Идеята ни е да няма членове на Monstribe в журито. Предпочитаме нашите хора да участват и, ако журито прецени, да спечелят, както се случи с Дъ Кид в последното издание.



Да си призная честно колаборацията между теб и Дон Еди е взривяваща. Умеете да забавлявате публиката.Как дойде идеята точно вие да сте хостове?

С Дон Еди се познаваме от много отдавна - от времената на тавана, както казва Спенс (става дума за тавана, на който и до ден днешен се намира Sniper Records). Той се занимава професионално с хостинг и прави най-добрите хип хоп партита в София и страната. Просто Дон Еди беше първият човек,  за който се сетих, когато дойде въпроса кой ще е хост.


Сподели идеята за предстоящия UDB. До колкото разбрах цялото събитие ще е с кауза. Разкажи малко повече.

Четвъртото издание на UDB е част от Make it count – благотворителен ивент, имащ за цел да събере средства за лечението на Илина, която боледува от епилепсия от малка. В продължение на 13 години лекарите в България я лекуват безуспешно. Месеци наред семейството на Илина набира средства за диагностика и лечение в Израел. Сега Илина има възможността да пътува и да й бъдат направени така необходимите изследвания. Кампанията остава отворена, защото тепърва предстои да разберем каква сума ще бъде необходима за лечение. Ще публикуваме такава информация, когато я получим.

Повече за каузата на www.help-ilina.com.

Като за финал би ли дал залог кой ще вземе този път бибой и ню стайл батълите?

В момента нашия хазартен отдел, на който начело сме поставили Суши, разглежда предложение от Еврофутбол, Спортинг Бет и Добрия Уилиям Хил, за включването на залаганя за UDB и няма да е коректно да давам предположения.

И така, датата е 19 януари, мястото е FABRICA 126, a часът е 14:30 !!!



Очаквайте и интервюта със спечелилите след състезанието!!!

Stay tuned !!!
dEsi


Unknown

If you wanna DJ, if you wanna RAP, if you wanna DANCE, if you wanna do GRAFF, if you wanna do any ART do it for yourself, don't do it for anyone else because at the end that's the most important thing!!! Caleaf Sellers

0 коментара: