Ъндърграунд изложба в размирно време
















19.02.2013г., вторник - ден, в който България чества 140 години от обесването на Васил Левски. Ден, в който българското общество възстава срещу  смазващата правителствена машина. Ден, в който 140 идеи се обединяват в името на опожаряването на непокизма. Този обикновен иначе вторник се превърна във вторника на стремежа, стремежа към промяна. А пламъкът в тунела на промяната ще ни стопли едва, когато впрегнем силите си, родим значими идеи и ги отстояваме до край. В този смисъл, момчетата от 140ideas са приели за своя собствена една от каузите на нашия век – запазването на природата и съжителството в хармония с нея. Претворили са я по своя уникален начин и заявяват твърдо и решително, че място за бизнеса сред природата на България няма. 

 

И така, озовах се насред улицата на бунтовника в Лозенец, търсех бунтарското място NOVOERA, където още тлее огънят на промяната. Не след дълго открих останалите четници дошли да подкрепят каузата на съвременните апостоли. В  момента, в който прекрачих прага, ме грабна мистиката и ме отведе в опожарената стая, някога собственост на тъмни люде. Слях се с дима и сякаш съпреживях ужаса на животинките, попаднали в клопката на горяща гора. Стените бяха приели облика на мечки, птици, лисици, елени...а в центъра беше жарта. Жарта, която прочиства, но и жарта, която пази искрата на промяната. Вдигаш поглед нагоре, а горе го няма синьото небе, има само отломки. В това би могло да се превърне нашето бъдеще, ако продължаваме да мислим, че изход от бездната няма и стоим безучастни, очаквайки своята присъда. 

За да не ни откъснат от паралелната реалност, в която горите са зелени, а пейзажите – живописни, момчетата от 140ideas ни отвеждат в малката стаичка, символ на малкото, но истински природни красоти, които България все още притежава. Преминавайки през двете алтернативи на бъдещето, човек се замисля, защото атмосферата поглъща цялото му съзнание. 

















След като попътувах с машината на времето, се отправих към сборния пункт на четниците, където I/O Live Band разцепваха дима с убийствен експериментален звук. Момичетата на 140 вече ме приветстваха с чаша масала и вкусни домашни сладки. Да, точно така си представях подвига на апостолите със 140 идеи. 



Ако и вие искате да прочистите мислите си, да ги заредите само с положителни йони и да подкрепите каузата в името на нейно величество природата и всички нейни създания, вратите на новооткритата галерия NOVOERA са широко отворени за вас до 24 февруари.

Stay tuned!!!
dEsi

Unknown

If you wanna DJ, if you wanna RAP, if you wanna DANCE, if you wanna do GRAFF, if you wanna do any ART do it for yourself, don't do it for anyone else because at the end that's the most important thing!!! Caleaf Sellers

3 коментара: