Как се правят залози на попинг батъл

















Да танцуваш в България стрийт стилове си е истинско предизвикателство. Предизвикателство не, защото няма къде или от кого да се учиш, а защото качеството на информацията, която ще ти влеят в крайниците не винаги е най-адекватната. Броят се на пръсти местата, където ще те въвлекат в истинския смисъл на стрийт културата. Благодарение на тези места българското стрийт денс общество се развива бавно, но с поглед отправен напред. 


Чудите се как се става фристайл стрийт денс танцьор? А знаете ли какво означава въобще това? Фристайлърът няма нужда от зала, за да танцува. Фристайлърът танцува навсякъде. Той се нуждае от музиката, защото тя е неговият двигател. Има нужда и от съмишленци, защото те са неговото гориво. Фристайлърът не се чувства като инвалид без патерици в случаите, когато музиката не е съпроводена от вокали и текст. Той просто импровизира и така се чувства добре. 

Фристайлърът в България има неистова нужда от изява и от събития, на които да споделя и обменя своето усещане за музиката. А събития има, но те се организират в полза на мнозинството, т.е. bboy състезания и от време на време new style хип хоп състезания. Какво се случва с останалите фристайлъри, които се развиват в другите стрийт стилове? Ами чакат...и цъкат...Развиват се тихичко в повечето случаи по домашно му, а когато се случи така, че им се отдаде възможност да покажат какво са научили събират очите на всички.


Защо ви занимавам с това ли? Защото на 06.04.2013г. попърите най-после от доста време насам получиха заслужено внимание. Flava House бяха домакини на попинг сблъсъка, а правилата на играта определено бяха раздвижени. До толкова раздвижени, че станахме свидетели на първите залагания в историята на българските стрийт батъли. Като по филмите, а? И докато преди години на попинг битки се пускаха едва малцина, то сега  ситуацията е много по-различна. 

Числото на участниците беше двуцифрено, а някъде сред многото момчета се мяркаше и едно момиче. Какво по хубаво от това да видиш, че  стиловете, които някога са били никому непонятни днес търпят развитие и градят основите на една стабилна ъндърграунд денс сцена. Да, има накъде да се върви, но светлина в тунела съществува и тя става все по-ярка. 

Хората, стоящи зад Flava House, обещават тези събития да се случват все по-често и кой знае може би един ден ще ги стигнем французите. =] 

А до тогава...

KEEP DANCING AND KEEP SPREADING THE TRUE KNOWLEDGE!!!

Stay tuned!!!
dEsi

Unknown

If you wanna DJ, if you wanna RAP, if you wanna DANCE, if you wanna do GRAFF, if you wanna do any ART do it for yourself, don't do it for anyone else because at the end that's the most important thing!!! Caleaf Sellers

0 коментара: