Симпатично с ДЕСЕТ ДУШИ



Може да не сте чували за 10 души, но има голяма вероятност да сте виждали тяхната „Библиотека между листата” - шкафчето с книжки, което правеше компания на самотните и не толкова самотни минувачи в парка на Военната Академия. 10 души са хората с 10 симпатични и творчески души. 



Ето как изглеждат  9 души в очите на 10-тата:

Зародишът:

Стартирахме на 14 февруари 2011г. Точно на Св. Валентин, защото е един от най-безсмислените празници и решихме,  че е време да бъде представен по друг начин. Направихме изложба с фотографии, рисунки, приложни творби и две работилници в рамките на деня. Това беше „Валентин и Валентинка“. Всеки път описанието на проектите ни е в множествено число, защото сме десет. Повече от десет вече, но в началото покрай обсъждането кой каква отговорност ще има за 14ти се наложи и име да си измислим. След като няколко пъти се повтори „...добре де и как ще се казваме...ние сме десет...какво ще е името...десет души едно име не могат да измислят...“ Николай Петров отсече „...еми ДЕСЕТ ДУШИ...“ и така си остана. Хареса ни, че има двойно значение, зависещо от ударението.

Екипът:
Ники-140 ideas
Йоан-JahONE
Nev en
Наде
Мариета
Кате
Кате(на Йо)
Йо (на Кате)
Радой
Виолина Вилей


















За всеки проект към екипът ни се присъединяваше или отпадаше по някой. Никога не сме били в еднакъв състав. Винаги сме се разпределяли според това  какви точно са задачите или  кой има време, но за рисуване време винаги трябва да има.
Иван(в сегашно време рус барман) и Стефчо(с мустака) са също част, помагат и вършат мъжки постъпки : ) И двамата са фотографи.

Идеята: 
Искахме да си бъдем каквито искаме! Както Ники казва "рисуване да има!" (много ми е любима тази негова фраза). Готино е да работиш в екип, пътуваме заедно и когато рисуваме се допълваме, защото всеки си има своята сфера.


10 души карат хората станали съучастници в техните работилници да се усмихват. Те създават сладки спомени и ни връщат в детските години. Те преобразяват предмети, пространства и навици. Точно поради тази причина реших да направя едно по-нестандартно интервю тип лексикон. Някак така случайно голяма част от въпросите бяха препратки към детството. Защо ли? Ами защото 10 души ми действат по детски симпатично. Ето и техните отговори:

1.Сутрин ставаш с паника къде съм, колко е часът, кой ден е.... и после момент на осъзнаване..3..2..1..и денят започва.

2.Вие сте 10 човека в 10 души или 10 души в 10 човека...

3.10 рутинни занимания всеки ден:
1-Шоколад
2-Връзване на обувките(затруднява ме панделката при завършека)
3-Слагането на ръчния часовник
4-Шоколад
5-Заключване при излизане(после се връщам да проверя дали съм го направила, защото не си го спомням)
6-Включване в скандала в градския транспорт(и както казва един общ холански приятел изречението“Е цялата ни държава е такава“ винаги е на място при такива ситуации)
7-Редене на опашка(където и да е, за каквото и да е...поне веднъж на ден си чакаш)
8-Шоколад
9-Да кажа на Невен „наздраве“, много киха всеки ден!
10- Денят е прекалено екстремен, за да имаш десет рутинни занимания в него

4.Любимата детска приказка на всеки е "Таралежите се раждат без бодли", "Маншон полуобувка и мъхеста брада", "Карлсон който живее на покрива"...

5. Песничката, която мама ти пееше, когато беше малка/малък се пее и до днес.

6. Мечтите са за след ставане, за обяд и преди лягане. Три пъти на ден, за да е здравословно.

7. Когато бях малка исках да стана още по-малка и все още е така, надявам се един ден да ми се получи.

8. Живота на възрастния човек е многоточие...

9. Манджата, която мразиш още от детската градина е вече „любима храна”.

10. От какво те беше страх като малък/малка? Oт голямата медуза, живееща в банята ! ( така и не го преодолях ...)

Време е да се запознаете и с част от техните проекти. Приятно усмихване. :)


Работилницa и изложба с група „Ренесанс“  
















Работилница „Алея на културата“- фондация  За Оборище


          

„Библиотека между листата“ - фондация За Оборище

      

Стената в Киро - много животни в летящ балон


 


Stay tuned!!!
dEsi






Unknown

If you wanna DJ, if you wanna RAP, if you wanna DANCE, if you wanna do GRAFF, if you wanna do any ART do it for yourself, don't do it for anyone else because at the end that's the most important thing!!! Caleaf Sellers

1 коментар:

  1. Бърз кредит оферта.
    Имам капитал, който ще се използва по-специално за краткосрочен и дългосрочен план от 2000 евро до 1000000 евро за всеки сериозен човек, които искат този заем заеми. 4 % интерес година според готови сумата, тъй като специфичните не съм нарушава лихварство акт. Можете да изплати Максим от 3 до 25 години в зависимост от размера на готови. Това е за вас да видите за месечните плащания. Аз питам като разпознаване на ръкописни сертифицирано дълг и също някои документи да предостави.
    peggylopez56@Gmail.com

    ОтговорИзтриване